Gravura

Gravarea este tehnica de personalizare a obiectelor  ce permite reproducerea detaliilor cu o foarte buna acuratete, se realizata prin 3 metode: laser, laser cu CO2, mecanic (cu freza cu diamant) pentru a grava un text sau logo pe suprafata produselor.
Gravura laser este o procedura speciala de inscriptionare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizată cu ajutorul laserului. Functioneaza similar cu o imprimanta cu jet de cerneala, jetul de cerneala fiind inlocuit cu un fascicul de lumina trimis pe material.Prin acest procedeu, o raza laser focalizata pe un material si deplasata pe acesta, urmand un model realizat de un software specializat instalat pe un computer, are ca efect vaporizarea unui strat superficial al acelui material. Prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau mai profunda care poate sa varieze intre 0,01 mm și 3 mm.
Ce benefici iti ofera Gravura:
Calitatea
Calitatea gravurii laser este de neegalat. Produce o imagine permanenta, extrem de detaliata si fina, cu o rezolutie de pana la 1200 dpi. Aceasta rezolutie devine extrem de importanta atunci cand ne referim la fotogravura, reprezentarea detaliilor fine, gravura pe sticla, pe materiale nobile, sau intr-unul dintre cele mai dure materiale, granitul. Un mare avantaj il ofera faptul ca prin gravura si taiere laser, materialul nu sufera deplasari pe masa de lucru, nu necesita prinderi speciale.
Viteza
Laserul ofera cea mai rapida metoda de taiere de pe piata pentru o gama larga de materiale, ofera  produse competitive si de extrema calitate, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile traditionale de taiere. Echipamentul laser poate fi ajustat in asa fel incat sa acopere toate nevoile, fie ca vorbim de unicate sau productie de masa, in orice marime.
Protectia mediului
Gravura laser nu produce reziduri si nici noxe, iar posibilitatile avansate de optimizare permit gravarea chiar si pe materiale de foarte mici dimensiuni, astfel incat se pot recupera chiar si cele mai mici resturi de materiale.