Gravura

Gravarea este tehnica de personalizare a obiectelor  ce permite reproducerea detaliilor cu o foarte buna acuratete, cu ajutorul laserului. Se poate realiza prin 3 metode: laser, laser cu CO2, mecanic (cu freza cu diamant) pentru a grava un text sau logo pe suprafata produselor.

Gravura laser este o procedura speciala de inscriptionare a obiectelor din metal, lemn, plastic realizata cu ajutorul laserului. O raza focalizata pe un material si deplasata cu ajutoul unui soft specializat, vaporizeaza un strat superficial de pe suprafata de gravat. Prin reglarea parametrilor se poate obtine o gravare superficiala sau mai profunda care poate sa varieze intre 0,01 mm si 3 mm.

Ce benefici iti ofera Gravura laser:
Calitatea
Calitatea gravurii laser este de neegalat. Produce o imagine permanenta, extrem de detaliata si fina, cu o rezolutie de pana la 1200 dpi. Aceasta rezolutie devine extrem de importanta atunci cand ne referim la fotogravura, reprezentarea detaliilor fine, gravura pe sticla, pe materiale nobile, sau intr-unul dintre cele mai dure materiale, granitul. Un mare avantaj il ofera faptul ca prin gravura si taiere laser, materialul nu sufera deplasari pe masa de lucru, nu necesita prinderi speciale.
Viteza
Laserul ofera cea mai rapida metoda de taiere de pe piata pentru o gama larga de materiale, ofera  produse competitive si de calitate foarte buna, incomparabile cu cele realizate prin tehnicile traditionale de taiere. Echipamentul laser poate fi ajustat in asa fel incat sa acopere toate nevoile, fie ca vorbim de unicate sau productie de masa, in diverse marimi.
Protectia mediului
Gravura laser nu produce reziduri si nici noxe, iar posibilitatile avansate de optimizare permit gravarea chiar si pe materiale de foarte mici dimensiuni, astfel incat se pot recupera chiar si cele mai mici resturi de materiale.

Durabilitatea

Un alt avantaj al gravurii cu laser este rezistenta in timp. Personalizarile realizate prin aceasta metoda nu isi modifica aspectul in timp, asa cum se intampla cu alte metode de personalizare. Inscriptia cu laser nu se deterioreaza sub actiunea factorilor mecanici sau chimici.