Tampografie

Ce este tampografia?

Din punct de vedere al procedurilor utilizate si al complexitatii, tampografia este o metoda de imprimare foarte simpla.

Este un procedeu de personalizare care permite inscriptionarea unei game foarte largi de materiale si produse prin intermediul unui tampon de silicon. O imagine 2D este transferata pe un obiect 3D.

Aceasta imagine este transferata de pe un cliseu de catre un tampon din silicon pe un substrat (obiectul care se doreste a fi imprimat). Este o metoda la care specialistii in domeniul promotionalelor apeleaza atunci cand nicio alta metoda nu poate indeplini anumite cerinte.

 

Componentele cele mai importante pentru acest procedeu sunt cliseul, vopseaua si tamponul, de a caror calitate depinde rezultatul final.

Intai de toate se stabileste ce se doreste a fi imprimat: logoul firmei, o imagine, un text, orice. Odata ales, modelul trebuie prelucrat pe un calculator iar apoi imprimat cu laser sau jet de cerneala. In continuare, modelul este transferat pe un cliseu care urmeaza a fi expus razelor ultraviolete, ca mai apoi sa fie developat.

Cliseul se fixeaza in masina de imprimat si este inundat cu vopsea, surplusul fiind indepartat de o lamela. Vopseaua ramasa in scobiturile cliseului este luat de tamponul tampografic si transferat pe produsul pe care se doreste personalizarea.

La fel de importanta este si calitatea imaginii de imprimat, cea care urmeaza a fi transferata, printr-o tehnica speciala, de pe matrita folosita pe tampon si, ulterior, pe obiectul care se doreste a fi personalizat. Desi procedura pare dificila, nu este nici pe departe asa! La final, in urma indeplinirii tuturor etapelor si folosirii unor vopsele calitative si a unei matrite cat mai precise, vom obtine materiale personalizate in cel mai eficient si corect mod cu putinta.

 

Tehnica este ideala pentru personalizarea materialelor promotionale in masa, fie ca vrei sa oferi o serie de cadouri partenerilor tai de afaceri, fie ca esti in cautarea unor modalitati aparte de personalizare a articolelor pe care le folosesti pentru buna functionare a afacerii tale.

Procesul de tampografiere nu este unul complicat, dar calitatea rezultatelor depinde in proportie de 100% de materialele folosite.

 

Metoda se foloseste pentru imprimarea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, brelocuri, raclete, jucarii, calculatoare sau ceasuri, si alte produse industriale din material plastic, metal, piele, sticla, lemn, PVC, polistiren, ABS, hartie, carton – procedeul ramanand acelasi, diferind doar componentele vopselei utilizate.

 

Ce avantaje ofera TAMPOGRAFIA?

  • Imprimeuri durabile, realizat in tiraje mici, medii si mari
  • Procedura de imprimare simplificata cu ajutorul matritelor
  • Folosirea materialelor de calitate, care ofera rezultate deosebite
  • Grafica obtinuta respecta toate detaliile designului folosit
  • Are o aderenta foarte buna pe produs si este rezistenta