Sublimare

Cuprinde o tehnica de imprimare care permite ideilor tale sa fie vizibile la potential maxim.

Din punct de vedere tehnic, sublimarea reprezinta procesul de transfer termic prin care particulele de vopsea trec din starea solida in starea gazoasa.

Logo-ul, design-ul sau mesajul dvs. este tiparit mai intai pe un suport special de sublimare (hartie speciala) care va trece pe suportul final (tricou, geanta, cana, puzzle, tocator de lemn, etc.) in urma aplicarii unei temperaturi inalte, cu ajutorul unei prese. Una dintre conditiile sublimarii este ca suportul pentru personalizare sa fie de culoare alba, si sintetic. Sublimarea se realizeaza la cea mai buna calitate si detaliere pe textilele sintetice, mai exact cele care au in componenta material sintetic sau pe alte suporturi ca ceramica, lemn, metal si altele care au fost tratate in prealabil pentru sublimare cu acrilic sau poliester.

In comparatie cu serigrafia sau cu tiparul digital (DTG), vopseaua este absorbita de tesatura care permite ca tricoul sau tesatura sa fie respirabila si mult mai moale. Legat de modul cum vopseaua interactioneaza cu tesatura, se poate spune ca in cazul DTG-ului vopseaua se aplica deasupra materialului, pe cand, in cazul sublimarii, vopseaua intra in tesatura.

Tricourile sau gentile care sunt printate cu ajutorul sublimarii sunt rezistente la apa, rezistente in timp si designul lor nu se zgarie. Avantajul unic al acestei tehnici este ca imprimarea este de durata si garanteaza 100% fidelitatea imaginii. Se pot realiza lucrari full color pe tricouri, sepci, rucsacuri, portofele, accesorii de calatorie, truse de machiaj etc.

Avantajele sublimarii termice fata de transferul termic:
– rezistenta in timp nelimitata.
– rezistenta la spalari nelimitate, la temperaturi mari ale apei.
– rezistenta la inalbitori chimici.
– culori stralucitoare, rezolutii mult mai bune ale imaginilor in policromie.
– se poate aplica pe mai multe suporturi cum ar fi textile, ceramica, metal